Sunday, February 27, 2011

ikan oh ikan kenapa tak mau timbul~

enSuami suka memancing.orang cakap kalau suka makan ikan,ikan takut nak datang.betul ke?haha.semalam kami saja2 join aktiviti memancing enSuami dan adik ke-4 saya, Pery.kat Dataran Kluang.enSuami dah beli umpan katak dan roti siap2.rasa2nya ada tak ikan nak makan umpan tu?

jom kita tengok2 dulu gambar mereka memancing..





aksi pemancing amatur.hahaha..


kami dah mula bosan jadi penunggu.jadi kami gerak ke playground yang ada kat area situ gak.







 dah penat.tengok duit cukup tak.nak beli air pulak.ngee~


milo ais siappp!!jom tengok ayah dapat ikan ke tak.kekeke~

haha..tak rezeki la.takpe la.memancing pun suka2 je kan?Nabil tanya ayah.

umpan ayah tak sedap ke?

erk..siapa nak jawab???



sambil2 tunggu kaki pancing berkemas nak balik,nabil sempat beramah mesra dengan kawan baru.hehe..
nabil: ha,tu adik. nama adik naurah damia..nama abin muhd abin icad (agaknya kawan tu tanya nama dia kot..haha)

apa lagi tah yang diborakkan dengan kawan baru tu gaknya.pandai nabil berkawan :)

ok,dah.jom balik.malam ni masak nasi.lauk beli siapp..haha.

4 comments:

bunga said...

bestnyer..bunag suka memancing..

syawalsimpsons said...

hehehe...x dpt ikan kak anim..adoi...x pela...hehehhe

Ila said...

ikan sekarang tak makan katak kot...hehhee

aNiM said...

bunga: best ke?teringin nk memancing tp tahap kesabaran x cukup tinggi.kakaka.bli ikan kt kdai jek la..

sue: xdpt ikan.frust je ayah abin.ni dia nk try umpan apa lg tah.nk pi memancing kt kota pulak.hueh!

ila: sebenarnya kalau ikan tu mkn katak saye xmau mkn ikan tu..haha.terbayang katak pulak.jd doa je x dpt.hahaha