Monday, July 4, 2011

Ole ole ole ole~

Saya balik kampung jumaat minggu lepas. berjimba ramba kat kampung sebab tak payah masak.haha. balik kampung mestila nak makan masakan mak. betul tak? err..tu bukan alasan malas masak ye.hihi.

saya jumpa adik bongsu saya yang baru pulang bercuti sampai raya nanti. insya Allah. Damia macam takut-takut masa awal jumpa. tapi lepas tu dah ok. nabil? tak payah cerita la. dah besar kan. mesti la ingat rupa parasmu yang kacak wahai pakcu.

sampai rumah mak, adik bongsu saya tanya nak perfume tak?hah? ada ke dia tanya nak ke tak. cissss.. mesti la nak kan?haha. ada 4 botol. saya pilih yang ni..hihi. wangii.. hm, damia dah pandai angkat ketiak bila nampak minyak wangi. dia akan cakap 'nak..'.

ish, kanak-kanak zaman sekarang advance kan? lipstick saya pun dia dah pandai hulur dan cakap nak. siap sapu-sapu kat bibir. adehh.. kamu baru setahun dikk..nabil usah cerita. deodoran saya pun dia sibuk nak guna. haih~


lepas tu mak saya punya yang ni. besar gedabak kotak dia. mak punya mesti la special kan. ada losyen sekali. wangiii juga.


lepas tu saya sambar juga FM dan keychain. ada FM Garfu dari Malta. tapi nabil dan pecahkan. adeh..sungguh sedih. nabil pujuk pakcu. nabil cakap pakcu, abin mintak maaf. pakcu jangan sedih-sedih eh.. (amboi..ingat senang la nak dapat benda tu)


dan ole-ole wajib tiap tahun.. coklat. adess..makan berapa ketul dah sakit gigi. umur dah nak masuk 3-series ni tak tahan manis pulak.



tak lupa juga untuk penggemar kopi iaitu bapak saya..ada 3 kotak. tahun lepas bawak teh. tahun ni takdak.hihi. enSuami cakap student oversea kalau balik bawak ole-ole macam orang dah kerja ek?haha. ye la, mesti la nak sama-sama rasa dan share apa yang ada kat negara orang kan. tak banyak sikit pun jadila..


ok. sekian. saya dah makan bagi pihak anda semua wahai rakan-rakan yang sudi membaca.hihi.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

mrs redzuan said...

Ala teh takdeeeeee...(demand plakkkkk)....

bunga said...

haha..nak..nak..

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam anim..bestnya dpt ole2 dt luar negara.Biasa la ,ada anak dara mmg semua dia nk try bila tgk mamanya bersolek..hihi.Dulu anak dara k.atie masakecik pon camtu gak...baju xmo k.atie pilih,dia nk pilih sendiri..hadoiiii

aNiM said...

@mrs redzuan: aah..aku cari juga.takde la pulak.haha.teruk betul.demand.

@bunga: nak ke? akak dah makan bagi pihak.ngee~

@azatiesayang: best kak. nasib baik la ade sorang adik tersesat belajar oversea.kalau tak, tak merasa.haha.oo..anak dara memang macam tu eh?ni belum pandai pilih baju lagi. nabil memang dah pandai nak baju mana.nak baju cantik je la. peluh sikit pun nak tukar baju.hihi

cikpuanhady said...

wahh..bestnya..macam-macam ole ada..adik study kat uk ek?

Nak mitak tlun boleh :Mehla komen entri Saya Bertudung

Blogshop kami :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini