Monday, March 14, 2011

aduhhh..sudah bersawang rupanya..

dah lama tak update blog.malas.alasan.takde idea.alasan lagi.aktiviti hujung minggu sangat penuh.penat.

jumaat 11 mac 2011
ayah mertua kepada kakak ipar saya kembali ke rahmatullah.takziah.semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan mereka yang beriman.al-Fatihah..


sabtu 12 mac 2011
enSuami tak kerja harini.kami lepak2 di pagi hari.pukul 11am bersiap2 nak ke majlis perkahwinan anak mak ngah sebelah suami.kat bandar tenggara.tahniah.kami pakai sedondon biru dan kelabu.sampai sana makan2.lepak2 (malasnya nak rewang.hihi).saya kena jaga damia yang takmau dengan sesiapa.alasan.hehe.lepas pengantin bersanding,kami bersiap2 balik rumah pulak.


sampai rumah kami bersiap2.eh takde la bersiap sangat.pakai baju yang sama lagik.haha.nabil cakap nak main layang2.layang2 dah beli tapi takde tempat luas nak main.kami pergi dataran kluang sebab luas sikit.jom layan gambar.hihi.
~mula2 main basikal dulu~

~ambik gambar jap.nyenyak betul damia tidur.panas pun tak hirau dah~

~kayuh nabil kayuhhh~

~hehe.dah penat.terlepek pulak~

~ok..jom main layang2 pulak~

~excited!~

~yeahh!~

~damia dah bangun.nangis pulak.uwaaa~

~adik ketiga saya dan farah yang preggy 9 bulan.datang join the club.hihi~

~dah tak nangis dah.ayah pujuk.tapi muncung panjang sedepa.hihi~

ahad 13 mac 2011
ohh..harini ada jemputan kahwin lagi.wahh..tak payah masak lagi.hahha.eh tak malas tau.kami sarapan juga kat rumah.mi goreng dan nasik goreng.err..gambar belum transfer.kami pakai sedondon pink.sori.hihi.
sekian.episod malas masak makan nasik minyak ^_^

**update : gambar kami pegi jemputan kahwin sedondon pink.ngee~

~err..pink + putih la kot ek..hehe~

~susahnya nak suruh damia senyum time bergambar..ni pun ayah dia agah baru nak gelak~

isnin 14 mac 2011
err..harini ada appointment dengan cik2 puan2 misi kat klinik.timbang berat kanak2.hihi.enSuami masuk keje lambat la harini.kena jadik suami mithali ye.hantar kami gi klinik dulu.malas pulak saya nak drive sendiri.kang kalut nak melayan kanak2 yang over-active ni.hihi.

saya bangun pagi2 (eleh takla pagi sangat).masak sarapan.mihun goreng dan apam pelangi.wahh..rajin pulak haku masak.huahua.nak timbang kena makan banyak2.sampai klinik pukul 8.45am.tak ramai orang.mula2 timbang damia dulu.dua bulan lepas 6.6kg.tadi timbang dah 7kg.ha,naik la 400gram.lepastu timbang nabil pulak.11.1kg.haih..bila la nak naik banyak2 ni nabil.cukupla naik 200gram.dua bulan lepas 10.9kg.takpela yang penting anak2 mama sihat :)

okeh anak2..nabil dah 2 tahun 9 bulan.damia dah 9 bulan.:) sayang anak mama ketat2.muahhh!
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

Ila said...

bestnyer gi jejalan..meriah gitu

aNiM said...

ehehehe.bukan selalu dapat jalan2.weekend je.tu pun nasib la.hihi.kalau tak rajin,duduk diam2 je la kat rumah jawabnye..

bunga said...

wahh..sukernyer..

bunga suka tengok adik mengandung tu..hehe..naik seri mengandung..

aNiM said...

adik mengandung tu?hehe.tunggu hari je tau.insya Allah baby boy(alamak terbocor rahsia pulak.hihii)