Thursday, October 28, 2010

Cerewet Makan?

Adakah Nabil seorang yang cerewet pasal makanan?

Ya.
sebab dia sangat-sangat memilih apa yang dia makan.
sebab hari-hari saya akan pening kepala fikir apa menu yang akan dimasak.
sebab ikut mood dia yang kadang-kadang dia dah request makanan tu tapi tiba-tiba dia cakap 'taknak'.

dan sebab itu juga berat badan Nabil tak stabil..(agaknyalah..hehe)

tiap-tiap hari saya akan tanya soalan yang sama.

'abin nak makan apa harini?'

dan saya akan masak sedaya upaya as per request..(yeke?..hehe).kalau saya terlebih rajin saya akan listkan menu untuk 1 minggu supaya saya tak pening kepala nak masak apa.dan saya akan sediakan bahan-bahan mentah secukupnya.dan masakan tu akan jadi sangat kreatif kalau mood seni saya datang.hehe.

sebenarnya saya tak tau nak buat macam mana dah.
tiap-tiap bulan appointment untuk timbang kat klinik.
saya dah bagi susu yang palingggg sedap di dunia..(muehehehe).

susu apa?ni diaaa..


dan saya bagi Appeton lysine untuk tambah selera makan.


tapi..macam tu gak.
tapi takpe la.yang penting anak mama sihat.
sebab walaupun Nabil kecik tapi Nabil aktif.
sebab Nabil bijak.
sebab Nabil baik.
Sekian.

3 comments:

mrs redzuan said...

alololo abin abin...tunggu nanti adik damia pandai makan, lumba makan dgn abin okeh. rafiq ni skrg asyikle nak menyumbat mulut iman dengan makanan. "nah dik, makan ni dik" yang adik iman dah kenapa kau nak telan semua yang abg kau suap. huhu.

Nurul Isabella said...

Anim,
Tisya pun minum Pediasure. Paed dia suggest sebab underweight. Sedap kan susu ni? Kita dah minum, sedap!

aNiM said...

mak long: hhahahahahaa..mestila rafiq x sbr nk mkn sama2 adik dia.yg iman pulak mesti rasa dh beso mcm abg dia.hahahahahah!!

kak nurul: aah.sedap!silap2 mama dia yang overweight kang.hehehe