Thursday, April 7, 2011

Tropical Village Part 1: orang dah pegi kecik2 dulu,ko baru terhegeh2 nak pegi

dulu masa zaman sekolah rendah kan cikgu ada buat rombongan kan.ada tak kat sekolah u ols?dulu saya selalu tak berkesempatan nak ikut.cikgu siap cakap nak support belanja tambang bagai.tapi kami adik beradik memang tak dapat pegi.sebab BIG BOSS cakap nehi nehi nehi.haha.seingat saya tempat yang selalu dituju ialah Tropical Village.bayangkan, kawan2 dah pegi masa sekolah rendah dulu.saya baru terkedek2 nak pegi.ada sedikit jakun di situ.haha.

ye la, dulu memang marah kalau bapak saya tak bagi pegi join rombongan sekolah.sedih.tapi bila fikir balik, betul juga.adik beradik saya dah la 1 taun 1 orang.kalau 1 orang dapat pegi apa kata yang lain?tak jeles?jeles kan?kekeke~

ah.melalut sudah.
semalam.6 april 2011.enSuami ada appointment kat IPD Simpang Renggam. enSuami singgah rumah jemput kami bertiga. beliau cakap kesian kami duduk rumah je. jadi lepas beliau jumpa kawan beliau, kami jalan2.on the way balik, kami ternampak signboard Tropical Village.

enSuami tanya nak singgah tak.saya dengan yakin cakap NAKKK!!jakun ek?

bayaran masuk :
DEWASA RM10.00 seorang
KANAK2 (3-12 TAHUN) RM5.00 seorang

KERETA RM5.00

*Total RM25.00.kanak2 tak kira sebab nabil belum masuk umur 3 tahun.kakaka.baru 2 tahun 10 bulan okeh!

Sekian.Tropical Village Part 1.gambar2 akan diupload dalam entri seterusnya.Tropical Village Part 2.saya sedang berurut ni.balik rumah mak, apa lagi.mintak urut la.eh tak.mak yang offer nak urut.sebab saya dah menggigil nak demam ni.suara pun dah sengau.jangkit selsema kanak2 riang.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 comments:

Fieda said...

OO..GI SANTAI2 YE...TROPICAL VILLAGE TU TMPT APE YE...??(LAGI JAKUN AKU NI HA...)

ummi anum said...

salam..anim,sayahampir 7 tahun dok Simpang Renggam ni...dan baru jer 1 kali g Tropikal Village...hehehe...selama ni dok lalu2 camtu jer kalau nak g Air Hitam Or Batu Pahat...

Fieda..Tropikal Village ni cam tempat bersantai lah jugak...kat sana kita boleh tgk segala replika kecil yang ada kat dunia ni..cam 7 benda ajaib dunia ada kat sana...pastu ada mini KLcc,Langkawi,dan macam2 lagi..pastu ada jugak replika2 kartun cam pink penther,spongebob..dan macam2 kartun lah ada..so kita boleh bergambar jer lah..cuma yang tak best ada jugak tempat2 couple dok bertenggek...

aNiM said...

sis fieda: tempat orang nak berposing2 kot.hahha.banyak replika kt situ.so,mmg pulun gambar je la.klu x penah gi great wall of china, taj mahal..amik je gmbr kt situ.kakaka~

ummi anum: haha,sy tak pernah lalu pun kt situ.kebetulan je lalu tu yg terpegi.kalau x,bila tah dpt pegi.kakaka.

*terima kasih tolong explain kat sis fieda.hehe.tapi betul kan.ms saya pegi takde org sgt.banyak couple je..ke sebab saya pegi week days?hueh~

Zyash said...

Oh...kat sane upenyer...huhu