Monday, March 21, 2011

malang tidak berbau

lanjutan kisah semalam.

jam dah menunjukkan pukul 4.00pm.saya call mak.mak cakap baru nak gerak dari batu pahat.haih.rindunya tak tertahan kat nabil.

pukul 5.30 kami dah bersiap2 nak keluar sebab enSuami ajak pergi beli pokok pelam nak tanam depan rumah.sambil tunggu nabil kami bersiap2.hm,tak sampai lagi.saya telefon mak.

tak angkat.

call lagi.tak angkat.

last2 call baru angkat.mak cakap eksiden.hah!berderau darah saya.saya terus tanya nabil buat apa?ok tak?

mak cakap nabil tidur kat seat belakang.lena.tak sedar.saya macam tak clear sangat tentang apa yang berlaku sebenarnya.ish!tak puas ati ni.kena langgar ke langgar kereta orang?saya dengar kecoh2 kat telefon tu sebab mak lupa nak matikan telefon.ada suara perempuan marah2.

saya agak mesti bapak saya tersondol kereta orang.mak cakap nak pegi balai polis kluang je.jadi kami terus berdesup keluar.sampai balai,rupanya kereta yang bapak saya bawak kena sondol.yang langgar tu kereta wira.punya la berlagak marah2 rupanya dia yang sondol orang.eh,bukan perempuan tu yang bawak.laki dia ke abang dia tah.

bapak saya cakap dia malas nak gaduh dengan perempuan.jadi perempuan yang tak sopan ni tengah jerit2 membebel macam orang gila, bapak saya sudah panas di dalam hati..bapak saya cakap jomla pegi balai.cerita kat balai je.

perempuan ni tanya bapak 'pakcik bawak kereta macam mana ni???kan lampu dah hijau tu kenapa tak jalan,orang lain semua dah jalan'..bla bla bla bla...

perempuan tu pulak cakap dia bukan orang sini.saya ingatkan datang dari planet mana tah.berlagak mak aih.rupanya ornag kota tinggi.enSuami korek2 rahsia lagi rupanya si driver ni orang kota tinggi.kerja kat Majlis.ha,enSuami terus la tanya kenal tak pakcik dia kerja Majlis juga.hamek ko!kenal la kan.driver wira tu siap cakap dia penguatkuasa.pakcik enSuami cakap dia kenal driver wira ni.orang tu driver lori okeh!

dan sekarang siapa yang salah?tak kisah la siapa yang salah.yang penting sekarang....

*ALHAMDULILLAH..NABIL SELAMAT.MAK SELAMAT.BAPAK SELAMAT. (saya sampai balai polis tu nabil masih nyenyak tidur.hihi.celik je mata dia terus peluk saya dan tanya mama pegi mana.eh?macam salah je soalan tu..)
*kereta Nissan kepunyaan adik ke-3 saya kemik kat bumper.ha,dapat bumper baru bai!

*dah buat report siapa kena saman?ha,padan muka.berlagak lagi dengan orang tua.hormat la sikit.tak kira la siapa salah kan?kita kan ada adab.ada budi bahasa.
*nabil takde kat rumah,damia tak lena tidur.makan pun tak selera.bila jumpa,wah..suka bukan main.
~rindunya kat abang kan?~


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

9 comments:

syawalsimpsons said...

kasih adik pada abang...klo sy kat situ mmg kn lempang pompuan 2...mmm..mmg biadap...bukan kurang sopan...biadap namanyer

Mohd Nazari & Masninah said...

lor asal la jadi macam tu....

aNiM said...

sue: hm, tula kan.smlm kt balai x jumpa pulak pompuan tu.nk juga kenal2.hiihi

mohd nazari&masninah: benda nk jadi.patutla x sedap ati je smlm.selalu x kisah sgt pun klu mk bpk saya nk bwk nabil jln2.tp smlm mmg berat ati.

ferry said...

erkk..nape aku tak tau cite?

bunga said...

ala sweet la..rindu tuuu...

betul tu..kena la hormat n cakap slow2..cam la hanya dia jer ada kereta tas dunia ni kan..hahahha..

Fieda said...

ala comeyy nyer budak 2 org ni...rindu adik kt abgnya tu..tu la naluri ibu biasanya msti tepat..alhamdulillah la x jadi ape2 kt mak,ayah anim dan nabil...

aNiM said...

ferry: eh?mk x story mory ke?mlm td dh letih sgt n xde semangat dh kot..

bunga: sweet kn?hihi.hm,betul kan..hormat menghormati baru org respek kita juge^_^

sis fieda: Alhamdulillah kan kak.semua ok.xpape.saya dah dup dap dup dap je..

ZALIYATI said...

Alhamdulillah, semua selamat...tp kalu langgar punggung keta, mmg org belakang salah..dh peraturan mcm tu...walaupun org depan yg break mengejut...padan muka ppuan tu..hampeh!!

aNiM said...

hihi.tau xpe.ni keta dah hntr workshop.biarla ppuan tu..kami x kisah pn psl tu.tp kami kisah pasal kekurangan sivik dia tu.haih!