Tuesday, February 5, 2013

Tioman aku datang!


Ya Allah excitednya nak pegi bercuti minggu depan. hehe. harapnya masa tu anak-anak sihat wal'afiat..takde aral melintang. cuaca juga harapnya cantiklaaa...amiinnn..

Dulu pegi hanimun tahun 2007. kononnya nak mengimbau memori daun pisang la ni..cis! ok. kali ni pegi kena buat list betul-betul. dulu kan, majlis kahwin 25 ogos belah pompuan, 26 ogos belah lelaki. kami pegi hanimun 29 ogos sampai 31 ogos.lepastu kami naik  kereta kancil abah je pegi masa tu. ye la, berdua je. lepastu pegi snorkling habis sunburn. miahaha. takde bawak sunblock cream ke hape pun masa tu. main redah je. baju pun siap tak cukup. ape laa..sebenarnya hanimun tu kami tak plan pun nak pegi. tetiba je enSuami ajak pegi. den pun apo laieee..berdesup la siapp..eheh.

Insya Allah.. kami pergi berempat. eh tambah lagi tiga. MIL, Abah-In-Law & Diah si adik ipar :)
Heee tak sabar! tak sabar! tak sabar! -----> bajet Lisa Surihani. puiii!

Nabil dah 2 hari tak sekolah. sebab demam. ni ada la saki baki batuk sikit. Jumaat dah cuti. damia join cuti sekali sebab dia cakap mana aci abang tak sekolah, kakak nak kena sekolah. ape daa.

Isnin pun nabil terpaksa cuti juga. sebab masih hangat. suhu dah tak tinggi macam 3 hari lepas. hari-hari suhu 39.5. kalut kami dibuatnya. tengah malam pun aku suruh dia mandi. berendam dalam besen. Alhamdulillah..dah semakin sembuh.

Tapi damia pegi sekolah. wahhhh..terer la kakak. damia cakap biarla abang tak sekolah. abang kan tak sihat. tapi mama bawak kereta, ayah duduk belakang dengan kakak. hoh! jadik mem beso la pulak.. Alhamdulillah..semangat kakak pegi sekolah. senyum-senyum je dapat jumpa kawan-kawan :)

ps: menghitung hari..siap termimpi-mimpi :P

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 comments:

syawalsimpsons said...

nak ikut..(sambil ketuk meja)...nak ikut..nak ikut..nak ikut....

aNiM said...

nak ikut?
sory full houseeee..hahaha.
eh jom la. meh balik kluang meh.tapi betul. tak tipu. raya cina bilik fulllll. nasib baik kami dapat menyelit..yeehaa!!

nanakimie said...

wah,nana pun xpenah ke tioman,heee.nama je duk pahang:)

gifts sis da selamat nana terima,baru dapat update hari ni,tq so much sis!!!:)

Fieda Rafli said...

wah..seronoknyer...kak fieda tak pernah sampai pulau tioman tau...

Fieda Rafli said...

anim mcmna sekarang..kesihatan dh ok ke..?anak2 semua sihat..?

Fieda Rafli said...

anim mcmna sekarang..kesihatan dh ok ke..?anak2 semua sihat..?