Friday, March 30, 2012

Bukannya lupa tapi tak ingat

Eh harini dah 30haribulan rupanya. cepat je masa berlalu. sejak dua menjak ni saya selalu tak ingat tarikh. saya cuma ingat hari je. teruk kan? agaknya anak dah sekolah nanti baru ingat tarikh kot. bukan apa. kesian. sejak masuknya tahun 2012, saya selalu lupa tarikh hari lahir mereka-mereka yang penting buat saya.

Bulan Januari adalah hari lahir adik kelima dan ke-enam. saya bukan lupa hari lahir diorang tapi bila dah sampai tarikh tu je, memang lupa. dah tengahari baru ingat. tupun sebab bukak fesbuk.

Bulan Februari adalah hari lahir kakak saya dan adik ketiga. kebetulan kakak saya ada kat kampung sebab ada majlis perkahwinan adik ipar beliau. dah tengahari kot baru ingat tu pun sebab adik kelima wish kat laman muka buku. ish.. saya buat bubur sum-sum hari tu. kesiankan. kononnya gantikan kek harijadi la kot.  haha. benda sama juge jadi. saya tak ingat tarikh masa hari lahir adik ketiga. hadoila..

Bulan Mac pulak hari lahir si comel Syawal Yafiq, Luqman Al Faateh dan abah in law yang disayangi. kesian syawal sebab mak ngah kamu yang dah makin tua ni tak ingat tarikh tu. 10 Mac kan? Syawal dah 2 tahun. nasib baik la masa birthday Luqman, bapak saya post kat fesbuk. saya pun tumpang sekaki la wish. hehe. dah 1 tahun dah Luqman yang hensem ni..tapiiiii yang paling menyedihkan adalahhh..saya tak ingat langsunggg 27 haribulan tu. saya dah set dalam kepala dah dua tiga hari sebelum tu. tapi bila tiba harinya memang hilang ingatan oke. esoknya masa enSuami balik kerja MIL tanya tak ingat ke 27haribulan hari apa? alamakkkk..maaf abah. ape punya menantu daaa..

maaf la ye. saya pun taktau ape dah jadi dengan otak saya ni. nak kena cuci kot. kalau dulu saya la yang pertama ingat (eceh!). sekarang? takpela. saya mungkin tak ingat tarikh-tarikh tu..tapi kasih sayang saya pada semua yang saya sayang tak pernah berkurang. saya sayang semua. saya sentiasa doakan yang terbaik untuk semua. in sya Allah..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 comments:

nanakimie said...

hee..takpa,jnj kasih syg xpenah kurangkan sis:)

syawalsimpsons said...

tak pe tak hengat..janji tak lupa org kiter sayang je kakak....

fieda said...

salam anim..miss u like crazy la...kalau anim selalu update blog ni alangkah bestnya kan...

biasa lah anim rasanya faktor usia kot yg buat kite lupe..heheheh..kak fieda pun gitu jgk...anak2 sihat tak..?anim sendiri mcmna..?