Wednesday, July 27, 2011

Mari menabung sama-sama

Menabung kat mana ye?
semua kanak-kanak suka menabung kat sini tak?
tak cukup sekali, nak lagi..nak lagi dan lagi..

damia dah pandai main dah mainan telan duit ni. geram betul. bila stop je dia menjerit. suruh masuk duit lagi. dah 3 round pun dah puas. hadoila..sebelum ni dia takut-takut nak naik. sekarang? doa je dia tak nampak benda ni bila pegi shopping. huhu.







ha..yang sorang ni toksah cerita la. dah otai kan. selalu dia siap mintak duit nak main lepastu masukkan sendiri duit tu. bila stop je tak banyak bunyik, hulur tangan mintak tambah duit. cisss..







selalu saya cuba buat anak-anak leka. biar diorang tak nampak benda ni. tapi kan. elok je kan benda ni terletak. kat mana? pintu masuk weh. hish, rasa macam nak tutup je dengan kain pape. dah kering idea nak fikir taktik apa lagi. kadang tu buat-buat kelam-kabut nak balik. nampak juge. tapi terpaksa nganga je mulut tengok kanak-kanak lain main sebab mama dah kerah balik. hahaha.

p/s: kanak-kanak lain pun macam ni tak? siap kena tukar syiling kat kedai tepi-tepi tu. segan betul. huhu.
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

11 comments:

amiey lee said...

hahahaha samala kta anim oiiiii

mrs redzuan said...

nak sikit tak duit tabung rafiq. gagagaga.

bunga said...

sama ngn adik bunga zaman kecik..ehhe

aNiM said...

@amiey lee: hehe. sama eh?semua macam tu la kot ek.haahhahaha

@mrs redzuan: nak..nak..asal nak keluar je abin korek tabung. cari duit 50sen seketul.hahaha

@bunga: mesin tu ada aura telan duit kan. gerammmm..

Ila said...

dah namanya bebudak,kat sinilah temapt menabung nyer...hehehe

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Anim...biasa la budak2 menabung kat sini...anak k.atie dah bsr2 pon rajen gak menabung kat tpt2 camni..hihi

aNiM said...

@Ila: adeh..salah tempat nak menabung ni..bila benda tu stop dia siap cakap duit tabung kat rumah ada lagi.hadoila

aNiM said...

@♥♥azatiesayang ♥♥: lepasni kena beli satu la 'tabung' ni kan. letak dalam rumah. hahaha.

fieda said...

anim..nasib baik maira takut naik mende2 ni..kalau x bergerak dia nk la duduk kalau bergerak dia nangis..kelakar la plk.tp ok la xder la mamamnya kena menabung jer asal jumpe tabung beso ni kan...hihi..

fieda said...

anim..kak fieda nak ucapkan salam ramadhan buat anim sekeluarga..

aNiM said...

@fieda: bagusnya maira. boleh simpan duit kat bank je kan. nabil dan damia suka menabung kat benda tu pulak. hehe

selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak untuk kak fieda sekeluarga juga..