Tuesday, August 2, 2011

Baju raya dah basi. atik..atik..

salam Ramadhan semua..
baju raya saya dah siap lama dah. dah cuci. dah simpan dalam gerobok. ngee.
ahad lepas mak saya tunjukkan baju nabil dan damia yang dah siap. comelnyeeee..
nabil dan damia terus pakai. melaram weh. taknak bukak. nabil siap ikut bapak saya ke pasaraya dengan baju raya tu. damia pulak asyik cakap "atik.." (cantik). hehe. geram tau!

jom layan gambar kanak-kanak melaram baju raya. haih. dah basi la kan. dah tunjuk dulu kat u ols. takpe la. layaann..macam yang saya pernah cerita kat entri ini, baju raya nabil, damia dan enSuami mak saya yang tolong jahitkan. enSuami takmau beli sebab tak kena dengan selera. hehe.

baju damia yang tak cukup kain tu jadi macam ni la. tangan dan kain warna lain. cantik pulak. hehe.

~model cilik baju kurung dan baju melayu~

~seriusnya damia..berkerut ha~

~excited~

~hensem boy control macho. ihiks~

~damia sangat suka pakai baju kurung pulak. tadi dah basuh, dia jumpa baju ni lagi, dia pakai lagi. atik..atik..ape daa~

~naurah damia yang ayu. ahaks~

ok. selamat berpuasa. baju raya sudah dipakai hari pertama puasa lagi. hehe. lepasni kena sorok sebab kanak-kanak dua orang ni pantang nampak baju kurung dan baju melayu diorang. siapla..nak pakai je. adess..


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

10 comments:

amiey lee said...

anim...alahaiiii...heee tema biru ye tahun ni... huhu tak sabar nak berseragam ngan family kann..kta pun tak sabar heee

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Anim...tahun nie tema biru yer/cantik!.tahun nie kami skluarga..hijau!.bdk2 mmg la pantang nampak baju baru..semua nk pakai..hihi

fieda said...

tema biru yer kaler ni..kak fieda purple..amboi....dah melawa dh bdk 2 orng ni..dh mcm model...

aNiM said...

@amiey lee: aah. tema biru. hehe. tengok kanak-kanak excited, kita pun jadi over-excited kan :)

aNiM said...

@♥♥azatiesayang ♥♥: kak atie, sebenarnya haritu pening fikir nak biru ke hijau. last2 pilih biru. hehe. next year hijau kot :) kanak-kanak memang suka baju baru kan?kalau boleh dah basuh nak pakai lagi..nak pakai lagi..

aNiM said...

@fieda: wah..purple ye? mesti cantik kan? budak 2 orang ni memang..suka nak pakai cantik-cantik. hehe.

nanakimie said...

wah,comelnya dua beradek neh bergaya:)

fieda said...

anim..sama la nabil ngan maira tu...bagi kurma terus dia paling tmpat lain..dia x rasa lagi pun dia ckp xnk...puas suh mkn dia xnk jgk..

aNiM said...

@nanakimie: dah pakai takmau bukak. suka pakai baju raya. hehe

@fieda: macam mana nak bagi suka ye? nabil dulu makan. sekarang taknak pulak. damia tengok je taknak makan..huhu

S-N-B said...

Cloth diaper give away sedang berlangsung di sini: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html